Loading...
Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (2009)

by Adrian Solomon, septembrie 21, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Mister, Acțiune, Aventură, Crime
Regie: Guy Ritchie
Distribuție: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Eddie Marsan
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: O serie de crime brutale terorizează Londra, fapt ce îi mobilizează pe legendarul detectiv Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) și pe asistentul său, Dr. Watson (Jude Law). Ei trebuie să îl găsească pe criminal, un anume Lord Blackwood, un maestru al artelor întunecate. Problema este că el este executat pentru ca mai apoi să fie văzut revenit la viață, lucru ce îi trimite pe eroii noștri într-un amplu periplu în lumea ocultului și a tehnologiilor ciudate.

Rant: Cine ar fi crezut că stilul eclectic și extravagant a lui Guy Ritchie, s-ar potrivi de minune unei povești clasice cu celebrul personaj Sherlock Holmes, cunoscut mai degrabă pentru metodele sale observaționale de investigație și o generală rigiditate tipic britanică. Iată că Sherlock-ul lui RDJ – acest Renaissance Man care mereu a reușit să revină din propriile sale porniri distructive și nu doar atât, dar mereu a revenit mai bun decât era înainte, este un mizantrop pasionat de deghizaje, lupte ilegale și de cazuri aparent de nerezolvat. Nici nu este de mirare cantitatea mare de sprâncene ridicate de această combinație, mulți crezând-o perdantă din start. Dar Guy Ritchie, chit că are pe cap păcatul capital numit Swept Away care nu i se prea poate ierta, plus un nesatisfăcător eșec recent numit King Arthur, este totuși unul dintre cei mai talentați regizori ai generației sale, acest film fiind unul dintre cele mai reușite, ajutat fiind așa cum ziceam de un RDJ aflat în vârf de formă, de o distribuție extrem de talentată și de o coloană sonoră excepțională.

Sherlockul nostru se află încă de la bun început în conflict direct cu antagonistul Blackwood, care moare destul de repede doar pentru a reveni din morți, lăsându-l fără replică pe detectivul nostru. Dar cu sprijinul neobositului Dr. Watson (Jude Law și RDJ știind exact cum să își exploateze rolurile la maxim, cei doi având un chemistry fantastic) și a mereu fascinantei enigme numită Irene Adler (Rachel McAdams care reprezintă kryptonita lui Sherlock), aceștia trebuie să se dea de ceasul morții pentru a evita capcanele întinse de Blackwood dar și pentru a înnăbuși un complot ce pune la cale siguranța întregii țări.

Filmul este un rollercoaster de la început până la final, fiind o adevărată plăcere să îl vezi pe Sherlock în acțiune, cu toate că se abate așa de mult de la imaginea clasică conturată de romanele lui Doyle. Pasul frenetic al filmului susține un mister întortocheat, care îți va solicita la maxim atenția iar glumele constante și fazele cool, marcă înregistrată pentru Guy fac vizionarea foarte plăcută. Musai să vizionați acest film în caz că nu ați făcut-o deja.

Recomandări regizori: Guy Ritchie

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.