Loading...

Sin City: A Dame to Kill For (2014)

by Adrian Solomon, iulie 17, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Crime
Regie: Robert Rodriguez, Frank Miller
Distribuție: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Bruce Willis, Eva Green, Powers Boothe, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Jaime King, Christopher Lloyd, Jamie Chung, Jeremy Piven, Christopher Meloni, Juno Temple
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Locuitorii din Sin City revin pentru a spune încă o serie de povești, combinând umorul cu violența grafică, totul în stilul vizual unic al acestei serii. În „Just Another Saturday Night,” Marv (Mickey Rourke) se chinuie să își aducă aminte de o întâlnire neplăcută avută cu niște scursori. În „A Dame to Kill For,” Dwight McCarthy (Josh Brolin) se dă de ceasul morții pentru a-și ajuta femeia viselor, pe focoasa Ava Lord (Eva Green). În „Nancy’s Last Dance,” Nancy Callahan (Jessica Alba), jură să răzbune moartea lui Hartigan.

Rant: Discuția referitoare la acest film este foarte simplă. Ți-a plăcut prima parte? Atunci nu ai nici un motiv să nu vezi și această continuare. Nu ți-a plăcut sau nu dorești să investești timp în a urmări o serie de povești scoase dintr-o serie de benzi desenate și prezentate în mod similar? Treci peste acest titlu.

Pe de o parte avem de a face cu o continuare a anumitor evenimente din primul film așa că multe personaje apar din nou pentru a-și spune poveștile mai departe. Dar avem de a face și cu oameni și povești noi, care vin să completeze panoplia de personaje deranjate ce locuiesc acest oraș al păcatului.

Țin minte că am văzut filmul după un maraton de 3 filme la cinema, acesta fiind ultimul dintre cele vizionate. Și eram al dracului de hyped pentru el. Iubisem primul film și îl revăzusem de multe ori. Încă îl consider unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată atunci când vorbim despre adaptări ale benzilor desenate. Dar iată că această continuare a reușit să mă dezamăgească destul de mult. De altfel am văzut-o o singură dată și de atunci nici nu m-am mai prea gândit la el. Și de altfel la ce să te și gândești?

Avem clasic structură cu povești care se întrepătrund chit că sunt spuse în tablouri separate. Povestea lui Johnny este bună, a lui Dwight interesantă dar cele ale lui Marv și ale lui Nancy sunt cam slabe. Odată că nu îmi dau seama cum de Marv încă nu e mort după ce fusese executat în pușcărie, astfel încât peste patru ani să o ajute pe Nancy să se răzbune. Come on, măcar niște mici explicații să nu murim proști. Dar filmul ne împinge să credem șă să nu cercetăm. Iar ca să fie cacofonia completă, ne oferă de ori același scenariu încât am reușit să ies complet plictisit și dezamăgit de la film. Se putea mult mai bine.

Dar pe bune acuma, filmul merită văzut doar pentru sânii perfecți a lui Eva Green, imagini care încă îmi mai bântuie visele.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.