Loading...

The Art of Self-Defense (2019)

by Adrian Solomon, iunie 18, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Comedie neagră, Thriller
Regie: Riley Stearns
Distribuție: Jesse Eisenberg, Alessandro Nivola, Imogen Poots
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Un contabil timid este snopit în bătaie de o gașcă de motocicliști, acest lucru făcându-l să caute modalități de protecție. El dă peste un dojo de karate condus de o persoană enigmatică pe nume Sensei, care îl acceptă drept discipol, dar ale cărui cursuri de noapte sunt pe cât de violente, pe atât de bizare.

Rant: The Art of Self-Defense funcționează atât ca o comedie extrem de întunecată, cât și ca un thriller de la care nu știi exact la ce să te aștepți. Rolul principal pare croit special pentru Jesse Eisenberg, cu aura sa de om timid în spatele căruia se ascunde un abis de nedescris, el fiind întruchiparea zicalei „Ferește-te de câinele mut și de omul tăcut”. Este și un film dominat de două culori care îl reprezintă pe Casey, personajul principal. Maro este culoarea sa predominantă în prima parte a filmului, de la hainele sale, la casa sa și câine, la sacul de mâncare de câine pe care îl cumpără în noaptea fatidică în care este bătut. Urmează galben, simbolizat de centura pe care o primește atunci când se decidă să devină „bărbat”, galbenul pe care îl poartă atunci când se simte înfricoșat de lume, dar care nu reprezintă bucurie sau lumină, ci violență, furie și agresiune. Filmul este o fabulă destul de actuală la adresa masculinității toxice și a manipulării, o combinație ciudată de The Karate Kid și Fight Club.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.