Loading...
Time to Hunt (aka. Sanyangeui sigan) (2020)

Time to Hunt (aka. Sanyangeui sigan) (2020)

by Adrian Solomon, mai 6, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune thriller
Regie: Yoon Sung-hyun
Distribuție: Lee Je-hoon, Ahn Jae-hong, Choi Woo-shik, Park Jung-min
Durată: 2 h. 14 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Proaspăt eliberat din pușcărie după o tâlhărie comisă alături de niște prieteni de-ai săi, dar pentru care și-a asumat toată vina, Jun-seok își reunește gașca și fixează ca obiectiv atacarea unui cazino ilegal operat de mafia locală, sperând să facă niște bani rapizi și să fugă toți din țară. Însă ei se trezesc pe urmele lor cu un individ misterios, cu intenții necunoscute, care începe să îi vâneze pe cei patru prieteni.

Rant: Una dintre cele mai recente producții coreene poposite pe Netflix, Time to Hunt este un thriller de acțiune bine realizat, cu câteva minusuri pe partea narativă dar cu un antagonist memorabil și cu scene de suspans care te vor ține în priză garantat.

Filmul pornește mai molcom, prezentând o societate distopică afectată de un crash financiar care a adus Coreea de Sud în genunchi (o previziune sumbră a unui posibil viitor?). Acolo, printre manifestații sindicaliste și o rată a criminalității tot mai crescută care a dat frâu liber la uzul de arme, puternic restricționat în trecut, protagoniștii noștrii se strecoară, încercând să ducă un trai cât mai decent. Proaspăt eliberat din pușcărie, Jun-seok se întâlnește cu partenerii săi în crimă, Jang-ho și Ki-hoon, prilej de caracterizare a personajelor, despre care aflăm că au propriile aspirații și dorințe și că nu sunt neapărat răi, doar că, forțați de împrejurări, nu au luat cele mai bune decizii. Jun este gata să o taie din țară, mergând pe un pont primit în pușcărie de la un tip ce avea o afacere fructuoasă în Taiwan, dar pentru asta are nevoie de o garanție de câteva mii de dolari, bani pe care în mod normal ar trebui să îi aibă din ultima lovitură care l-a trimis și la pârnaie, dar datorită crashului financiar, moneda coreeană s-a devalorizat puternic, lucru care îl forțează să se reorienteze în altă direcție pentru a face rost de bani. Din fericire pentru ei, planul se formează repede în mintea lui Jun, să atace un cazino ilegal, lucru care nu ar alerta autoritățile asupra tâlhăriei. Din nefericire pentru ei, cazinoul este condus de niște mafioți locali fără scrupule. În curând, protagoniștii noștri se vor trezi că pe urmele lor se află un individ misterios, necunoscut, ale cărui intenții nu sunt clare, cum la fel de neclară este și loialitatea sa.

De la jumate încolo, filmul explodează într-un joc de-a șoarecele și pisica spectaculos, prin clădiri dezafectate, spitale sau parcări întunecate, fiindu-ne prezentat unul dintre cei mai implacabili antagoniști, acest Han putând fi încadrat cu ușurință la nivelul unui Terminator sau a unui Anton Chigurh din No Country for Old Men. Ce face filmul ușor mai diferit față de altele de acest gen, este că ne înarmează protagoniștii până în dinți, doar pentru a spori fiorii provocați de acest individ care mereu pare că este învăluit în umbră.

Din păcate filmul suferă de câteva probleme narative asupra cărora nu o să insist prea mult pentru că încă nu îmi e clar dacă se vrea a fi o franciză sau au lăsat voit un final deschis interpretării.

Printre protagoniști o să îl regăsim pe unul dintre laureații SAG de anul trecut, Choi Woo-shik, juniorul familiei parazitare din Parasite.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.