Loading...

Unbreakable Kimmy Schmidt (2015-2019)

by Adrian Solomon, septembrie 28, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Creator: Tina Fey
Distribuție: Ellie Kemper, Tituss Burgess, Carol Kane, Jane Krakowski
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 52
Durată episod: 30 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 7.6

Despre: Kimmy Schmidt era în clasa a 8-a când a fost răpită de Reverendul Richard Wayne Gary Wayne. Acesta a ținută timp de 15 ani într-un buncăr, alături de alte 3 femei, pe care le-a convins că a trecut apocalipsa și ei sunt singurii supraviețuitori.

În primul sezon, femeile sunt salvate din buncăr și apar la emisiunea Today Show în New York. După show, Kimmy refuză să se întoarcă în Indiana și decide să își înceapă o viață nouă în New York. Cutreierând orașul, aceasta dă peste proprietara Lillian Kaushtupper, care îi oferă lui Kimmy șansa de a împărți apartamentul cu Titus Andromedon, cu condiția ca Kimmy să își găsească un loc de muncă. Ea reușește să fie angajată pe post de dădacă la o familie elitistă, după o serie de întâmplări bizare. Pe parcursul primului sezon, Kimmy se îndrăgostește, își reia educația școalră și descoperă cât de mult s-a schimbat lumea în cei 15 ani de absență.

În sezonul doi, Kimmy explorează și alte slujbe după ce se satură să mai aibă grijă de inapta Jaqueline, divorțată și ajunsă săracă, în timp ce Titus și Jaqueline își găsesc prieteni și încearcă să își vadă în continuare de viață.

Rant: Cuvântul cheie al acestui serial produs de Netflix, unbreakable – indestructibil, se pliază perfect pe spiritul și caracterului eroinei noastre. Kimmy nu se dă înapoi de la nici o provocare, încercând să recupereze anii în care a fost ținută captivă. Culture clash-ul pe care îl experimentează este unul dintre subiectele constant amuzante ale seriei, iar Ellie Kemper face un rol incredibil. Ea reușește să își însușească această personalitate, oferind veridicitate personajului, dar și multă vivacitate. Atât Tituss Burgess cât și Jane Krakowski au niște roluri care le vin ca o mănușă. Dacă Tituss Burgess, un gay flamboaiant care nu se ferește în a spune lucrurilor pe nume, își interpretează practic personajul din viața de zi cu zi (cântecul acestuia din serial – Pinot Noir devenind o senzație pe internet), Jane Krakowski parcă își continuă rolul avut în 30 Rock, de femeie atât de bogată încât a pierdut contactul cu realitatea înconjurătoare.

Serialul este o comedie reconfortantă, care nu intră în problematici existențiale, ci încearcă doar să te distreze. Sper că va și reuși!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.