Loading...

Uncharted (2022)

by Adrian Solomon, februarie 19, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Aventură
Regie: Ruben Fleischer
Distribuție: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Antonio Banderas
Durată: 1 h. 56 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Tânărul Nathan Drake, pasionat de istorie și de șterpelit portofele, este abordat de un aventurier numit Sully, care știe cum să dea de una dintre cele mai mari comori nedescoperite încă și are mare nevoie de ajutorul tânărului. În calea lor stă un milionar și armata sa de trepăduși.

Rant: Uncharted, seria de jocuri de la Naughty Dog, a fost una dintre cele mai bune serii de jocuri din istoria recentă, aventurile lui Nathan Drake fiind mereu captivante și ridicol de cinematografice. Transpunerea lor pe marile ecrane părea a fi doar o joacă de copii, dar au mai existat cazuri similare (Tomb Raider) care au dat au avut recepții, să le zicem mixte, așa că dacă Sony dorea un succes masiv, trebuia să fie atent ca toate detaliile să se aranjeze cât mai perfect cu putință pentru că ținta principală, fanii jocurilor, sunt mereu o categorie greu de satisfăcut.

Și aș zice că din punct de vedere cinematografic, Uncharted este un film decent, o aventură cu iz a la Indiana Jones care știe și parkour, cu actori cunoscuți care dau viață destul de bine unor personaje îndrăgite. Iar pentru fanii seriei de jocuri, o adaptare așa și așa, care se simte aproape la fel ca jucatul jocurilor respective, bla bla și apoi multă acțiune urmată iar de bla bla și apoi iar de o repriză de acțiune furibundă. Principala sursă de inspirație a fost partea a patra a seriei, însă se axează pe un Nathan Drake tânăr, aflat la începutul carierei sale de aventurier notoriu.

După ce fratele său mai mare îl abandonează pentru a trăi o viață de fugitiv, tânărul Nathan Drake crește singur, ajungând un hoț mărunt de buzunare cu o pasiune nedescrisă pentru istorie. El este recrutat de veteranul Sully, un aventurier care are ceva legături cu fratele absent, și care îi propune o lovitură de zile mari, și anume găsirea celei mai mari comori încă nedescoperite. Împreună, cei doi pornesc în acest parteneriat șubred, pe parcurs dând peste diverse obstacole, sub forma milionarului Santiago Moncada (un Banderas șters) și a lacheilor săi conduși de focoasa Braddock. Aventura este frumos executată, multe scene aducând aminte de secvențele furibunde de quick-timed-events cu care fanii seriei erau obișnuiți.

Înțeleg optarea pentru un talent tânăr și în formă precum Tom Holland, dar parcă îmi este greu să îl dezlipesc de personajul Peter Parker, și în plus de asta, nu îmi evocă deloc masculinitatea pe care o exuda Nathan Drake prin toți porii. La fel și cu Sully, mustăciosul veteran, care era înțelept și deseori reprezenta o figură paternă pentru Nathan, este redus aici la rolul de partener de sparring verbal pentru protagonist, fiind interpretat în stilu-i caracteristic de Mark Whalberg, care parcă mai mereu este mirat de unde se află sau ce se întâmplă în jurul lui. Sincer nu am fost dat pe spate de relația dintre cei doi.

Și cu toate că mi-aș fi dorit să îl văd în rolul principal pe Nathan Fillion (est efectiv reprezentarea lui Nathan Drake din viața reală) îmi dau seama că au cam trecut anii peste acesta și dacă se dorește a se scoate o franciză din acest titlu, un actor tânăr este alegerea indicată. În schimb, mi-a plăcut mult cameoul lui Nolan North, cel care a fost vocea lui Nathan Drake pe parcursul seriilor, unul dintre cei mai faimoși actori de voce din business la ora actuală.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.