Loading...

Vikings: Valhalla (2022- )

by Adrian Solomon, martie 3, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Dramă istorică, Acțiune
Distribuție: Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Laura Berlin, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Bradley Freegard, David Oakes, Caroline Henderson
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 7.1

Despre: La o sută de ani de la evenimentele serialului Vikings, o nouă generație de eroi caută să își îndeplinească mărețele destine, căutând gloria pe mări sau pe diferite câmpuri de luptă, fiind martori la ultimele zvâcniri ale Epocii Vikingilor.

Rant: Vikings: Valhalla este mult așteptatul succesor spiritual al îndrăgitului Vikings. Fanii seriei originale produsă de canalul History și terminată destul de recent, au răsuflat ușurați atunci când au aflat că va exista o continuare a aventurilor fascinante ale cotropitorilor nordici. În fond și la urma urmei, nici prima parte nu a fost complet fidelă realității istorice, aducându-mi personal deseori aminte de cărțile pe care le sorbeam în comunism, Povestiri Istorice ale lui Dumitru Almaș, prin libertățile pe care și le permitea cu acele personaje și acțiunile lor. Însă patronajul Netflix aduce după sine și mult disprețuita diversitate woke, care se reflectă în multe aspecte și în ceea ce veți viziona.

Așa că puriștii istorici vor fi dezamăgiți de amalgamul de personaje și evenimente incongruente. E clar că serialul nu li se adresează ci vizează aproape strict pe fanii entertainmentului, ai binge-watchului obsesiv. Cu siguranță că vom avea mai multe sezoane pe țeavă așa că discuția se va putea lungi pe viitor. Distribuția e relativ ok dar se vede clar că Leif, Freydis sau Haarald sunt inferiori personajelor seriei originale, în care s-a investit mult timp și atenție pentru a li se șlefui o identitate aparte, care să facă spectatorul să fie implicat în destinul lor. Cu toate astea, destinul acestora ne poartă alături de ei pe pașii ultimilor ani ai Epocii Vikingilor, până la bătălia finală de la Stamford Bridge. Cinematografia este deosebită, scenele mari de luptă arătând foarte bine.

Așa că fără a o mai lungi, dacă vrei să fi entertained dar nu ești atât de pasionat de istorie cât să te deranjeze neconcordanțele, Valhalla este o opțiune decentă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.