Loading...
Back Street Girls Gokudolls (2018)

Back Street Girls: Gokudolls (2018)

by Adrian Solomon, septembrie 5, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie
Studio: J. C. Staff
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 6.93

Despre: Trei yakuza comit o gafă uriașă pentru care ar trebui, în mod normal, să plătească cu viața, însă șeful lor le dă o alternativă, să plece în Thailanda, să își facă o operație de schimbare de sex și să devină idoli j-pop.

Rant (by Liana C.): Din nefericire, Gokudolls suferă de acel sindrom al seriilor din care poți să vezi trei-patru episoade (ceea ce am și făcut) și să ai impresia că le-ai văzut pe de-a-ntregul.

Povestea celor trei membri ai yakuza deveniți idoli j-pop este atât de neplauzibilă, comică și ridicolă încât nu putea fi spusă sub altă formă decât aceea a unui anime (cu toate că există și un film de care parcă îmi e frică să mă ating). Și tocmai pentru aceste motive, începutul pare promițător, plin de momente care chiar te fac să râzi. Însă, destul de repede, glumele încep să fie repetate prea des și să nu mai aibă același impact. Ca spectator, te aștepți să întâlnești și ceva nou de la un moment dat, însă acel nou nu vrea să apară.

Cu toate astea, avem parte și de scene în care ne sunt prezentate încercările prin care este nevoit să treacă un idol, în special în calitate de fată: presiunea de a fi mereu veselă și cu zâmbetul pe buze în public, ca părul și ținuta să fie întotdeauna bine puse la punct, coregrafia de pe scenă să fie perfectă, precum și fani care întrec limitele spațiului personal sau care sunt prea îndrăzneți cu vorba. Prinde bine să fie aruncată o lumină asupra acestor aspecte care sunt deseori ascunse de ochii publici în realitate, pentru ca omul de rând să își dea seama că viața unei celebrități nu este întotdeauna numai lapte și miere.

Totuși, mai trebuie menționat încă un aspect, probabil cel mai important dintre toate: Gokudolls suferă de o lipsă gravă, gravă de animație, aceasta fiind aproape inexistentă. Practic, un episod e format din zeci de cadre nemișcate peste care se aruncă un efect de zoom o dată la 5 secunde. Cea mai mare mișcare pe care o poți observa în cele 20 de minute ale unui episod sunt gurile personajelor care se mișcă atunci când vorbesc. În rest, mișcările corporale sau de fundal lipsesc cu desăvârșire. Fanii intuiesc că motivul din spatele acestei probleme este celălalt anime pe care studioul J.C.Staff l-a lansat concomitent cu Gokudolls, acela bucurându-se de un buget mai mare și, prin extensie, o animație mult mai fluidă și de calitate.

Ca ultimă notă, trebuie avut în vedere că în acest anime mai mult se urlă decât se vorbește normal. Așa că, pentru cei care doresc să-i acorde o șansă, ideal ar fi să nu țineți volumul la maxim. Nu este un anime pentru toată lumea, însuși subiectul fiind unul de nișă așa că urmăriți-l pe propria răspundere.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.