Loading...

Boss (2023)

by Adrian Solomon, decembrie 20, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Crime
Regie: Bogdan Mirică
Distribuție: Laurențiu Bănescu, Ioana Bugarin, Sergiu Costache
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Bogdan, șofer pe ambulanță, ia parte la un jaf alături de alți trei oameni pe care nu îi prea cunoaște. După ce jaful se lasă cu o victimă, Bogdan începe să realizeze că cineva controlează faptele întâmplate și că viața și libertatea lui sunt în mare pericol.

Rant: Bogdan Mirică, cunoscut publicului autohton pentru serialul Umbre și lung-metrajul Câini, ne servește în acest an încă o doză de thriller pur românesc, o minunăție de slow-burn care te va ține mereu în suspans. Regăsim tematica prevalentă în celelalte producții ale sale, care explorează fața întunecată a realității românești și personajele interlope care o populează, precum și viața lor de zi cu zi, fricile și angoasele de care suferă. Protagonistul este din nou un bărbat descurcăreț dar până la un punct, prins în situații care mai adesea îl depășesc, a cărui viață tragică i se destramă în fața ochilor. Reîntâlnim actori cu care regizorul a mai lucrat și la serialul Umbre, iar suspansul filmului este întreținut în special de coloana sonoră, care se pretează perfect pe cadrele lungi, atât de dragi regizorului. Dacă ar fi să găsesc ceva de vină filmului, este că realismul filmului este mai mereu spart de dialogul dintre protagonist și prietena sa, unul desprins parcă din alt tip de film, care se vrea adânc, dar reușește să dea impresia că e coborât dintr-un proiect pompos artsy-fartsy. Inițial mi-a părut rău că nu am prins în cinematografe filmul, pentru că a urmat o perioadă asiduă de regrete, așteptări și căutări, până în cele din urmă a apărut pe HBO în decursul acestei luni, acolo unde vă invit a-l urmări pentru că se merită.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.