Loading...

Chainsaw Man (2022- )

by Adrian Solomon, decembrie 6, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Supranatural
Studio: MAPPA
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 8.74

Despre: Singura moștenire pe care tânărul Denji a moștenit de la netrebnicul său tată este o datorie copleșitoare către mafia locală, datorie grație căreia, copilul a fost privat de o tinerețe normală, forțat fiind să vină mereu cu modalități noi de a face bani. Împrietenindu-se cu Pochita, un diavol sub formă de câine-drujbă, cei doi își încep aventura pe poteca spinoasă a vânătorilor de demoni. Ajuns tânăr, el este trădat de mafia și dat pe mâna unui demon, dar datorită amicului său, cei doi fuzionează, Denji devenind astfel un demon drujbă, ajungând astfel sub oblăduirea misterioasei Makima, șefa secției de vânători de demoni, mânat fiind de singura sa dorință în viață, să simtă atingerea unei femei.

Rant: Puține sunt animeurile care au avut parte de un asemenea hype pre-lansare precum a avut parte Chainsaw Man. Studioul MAPPA parcă și-a făcut un obicei din a prelua francize populare și a le reda suflu pe micile ecrane, păstrându-le popularitatea intactă, ba chiar sporind-o, grație unei producții și a unei animații impecabile. Dacă e să ne uităm la doar cele mai populare titluri pe care aceștia le-au animat în anii recenți, am observa că avem doar titluri unul și unu precum Attack on Titan (ei fiind responsabili de sezoanele finale), bizarul Dorohedoro și excelentul Jujutsu Kaisen.

Chainsaw Man se poate număra oricând printre acele animeuri a cărei premise au fost concepute în urma unor nopți intense de substanțe ilegale. Un om care este posedat de un diavol a cărui formă este de un câine care are în vârful capului o drujbă, și care la rându-i devine un semi-diavol care are puterea de a-și transforma diverse părți ale corpului în drujbe. Monștri desprinși din cele mai întunecate cotloane ale minții lui Junji Ito. Ploturi pline de întorsături. Dar totul funcționează cumva, într-un fel în care nu s-ar putea întâmpla în nici un alt mediu decât în cel al animeului, această lume nebună dar deosebit de frumoasă și palpitantă. Și chiar dacă la momentul scrierii acestor rânduri, sezonul 1 a ajuns abia la episodul 7, se merită să le vedeți sau măcar să le așteptați până la final de sezon pentru a face un binge de calitate.

Ca în restul producțiilor MAPPA, totul excelează în acest anime, poate mai puțin uzul graficii 3d în anumite scene, care diminuează din estetica vizuală. Animația fluidă a personajelor, efortul depus pentru a realiza fiecare fărâmă de sakuga (acest concept specific animeurilor în care, de obicei timp de o secvență – totul este dat la maxim din punct de vedere calitativ pentru a accentua acea porțiune sau acel moment), coregrafia incredibilă a luptelor și atenția pentru și cel mai nesemnificativ detaliu, totul pare a fi destinat unei producții menită a fi văzută la cinematograf, nicidecum pe micile ecrane. Intro-ul este de nota zece iar fiecare episod până acum și-a avut propriul său outro, sărirea lor fiind un păcat capital.

Să vedem ce ne va rezerva viitorul acestei serii, sunt convins că deja se pregătesc sezoane viitoare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.