Loading...

Emily the Criminal (2022)

by Adrian Solomon, septembrie 30, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Dramă
Regie: John Patton Ford
Distribuție: Aubrey Plaza, Theo Rossi, Megalyn Echikunwoke, Gina Gershon
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Emily lucrează din răsputeri să își plătească datoriile acumulate la stat, dar câștigul este deseori prea puțin, astfel că ea acceptă să intre într-o rețea de fraudă cu carduri bancare, dar odată intrată, îi va fi foarte greu să mai iasă.

Rant: Că Aubrey Plaza este mai mult decât o actriță de comedie specializată în livrări dead-pan sarcastice, asta ne-a demonstrat-o de ceva vreme, încă de la serialul Legion sau hitul indie Ingrid Goes West. Iat-o acum, făcând furori într-un alt proiect indie de-al ei, și anume Emily the Criminal, o crime drama în care Aubrey ne oferă un adevărat tur de forță. Actrița este senzațională în acest rol, de tipă ajunsă deja cu osul la cuțit din cauza datoriilor studențești precum și din cauza unei pete vechi pe cazierul ei care o împiedică în a-și găsi o slujbă decentă. O întâlnim pe Emily chinuită de ideea de a face rost de bani, acceptând din disperare riscul de a se expune unei vieți criminale, când intră într-o afacere cu carduri de credit false. Vedem că ea nu se dă în spate de la nimic atunci când este vorba de a face bani, fiind gata să „break bad” (a deveni o criminală) pentru a face rost de banii care să îi pună capăt acestei griji eterne. Putem spune că filmul este oarecum moralizator la adresa acestor practici groaznice ale statului american, care obligă studenții fie să accepte orice le îndemână, fie să recurgă la soluții disperate pentru a putea să își plătească dreptul o viață fără datorii. Alături de ea mai apare și Theor Rossi, un actor de încredere pentru a interpreta băieți răi șarmanți. Vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.