Loading...

Night in Paradise (aka. Nagwonui bam) (2020)

by Adrian Solomon, ianuarie 13, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Crime
Regie: Park Hoon-jung
Distribuție: Uhm Tae-goo, Jeon Yeo-been, Cha Seung-won, Lee Ki-young, Park Ho-san
Durată: 2 h. 11 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Un mafiot se retrage din atenția publică în izolarea insulei Jeju, după ce a fost implicat într-o problemă majoră. Aflat acolo pentru a scăpa de atenția nedorită a unui clan rival, el începe o prietenie cu o tânără, la fel ca el, posedată de demoni interni.

Rant: Am vizionat destul de târziu să vizionez această producție coreeană, care e pe Netflix de mai bine de doi ani. și mă bucur că am apucat să o fac în cele din urmă pentru că am dat peste un film sensibil, violent și extrem de trist, exact așa cum percepeam eu cinematografia coreeană după primele producții sud-coreene vizionate. Actorii sunt excepționali, atât Uhm Tae-goo cât și Jeon Yeo-been strălucind în rolurile lor. Povestea îl urmărește pe tânărul mafiot Park Tae Gu, care în urma unei lovituri dure aplicate unui clan rival, este sfătuit de către șeful său să se retragă pe insula Jeju de unde să fugă apoi spre Rusia. Pe insulă el este cazat de o familie apropiată a clanului, iar Park începe o relație de prietenie cu Jae Yeon, fiica cu probleme de sănătate a gazdei sale. Ei îi place să trăiască viața pe muchie de cuțit, având în vedere că este diagnosticată cu o boală care o va ucide mai curând decât mai târziu, iar el încearcă să se reculeagă și să își dea seama ce să facă cu viața lui, după ce aceasta i-a fost dată peste cap. Cei doi sunt uniți prin tragedie și împreună doresc să scape spre o situație mai bună, dar destinul are alte planuri pentru ei.

Ca de obicei pentru filmele coreene, cinematografia filmului este fabuloasă, și face uz la maxim de frumusețea insulei Jeju, dar și de ploaia constantă, care la fel ca în Seven, completează inspirat întunericul personajelor, accentuând drama lor interioară. Un punct bun de intrare în atmosfera fatalistă a filmelor coreene pentru cei neinițiați, Night in Paradise este disponibil pe Netflix. Vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.