Loading...

Sherlock (2010-2017)

by Adrian Solomon, septembrie 23, 2018

Recomandare – esențial!

Gen: Mister, Crime drama
Distribuție: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves, Una Stubbs, Mark Gatiss, Louise Brealey, Andrew Scott, Amanda Abbington
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 13
Durată episod: ~90 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 9.1

Despre: Dr. John Watson este un veteran al războiului din Afghanistan, recent revenit în țară. El îl întâlnește pe excentricul detectiv Sherlock Holmes, cu care ajunge să colaboreze îndeaproape la rezolvarea unei serii de mistere complicate, mistere ce par a-l avea în centru pe enigmaticul și maleficul geniu criminal, Moriarty.

De ce să mă uit? Chiar nu știu cum de am uitat să zic câteva cuvinte despre această serie excepțională. BBC de obicei încântă cu drame excelent produse, serii care beneficiază și de distribuții de cea mai înaltă calitate. De această dată este rândul lui Benedict Cumberbatch și Martin Freeman să strălucească în lumina reflectoarelor, cei doi interpretând duetul de detectivi Holmes / Watson și făcând-o într-un mod minunat.

Mark Gatiss (care apare și în serial drept fratele lui Holmes) și Steve Moffat, producătorii serialului, au avut o viziune simplă pentru serial și anume cum ar fi dacă Sherlock Holmes ar exista în Londra contemporană și s-ar folosi de GPS, de telefonie mobilă și de alte gadgeturi sau inovații tehnologice pentru a desluși mistere. În mare parte au fost adaptate pentru serial poveștile clasice ale lui Conan Doyle, tuturor fiindu-le date o turnură modernă. De aceea Dr. Watson este un veteran de război ce suferă de PTSD iar Holmes este ca o stafie tehnologică. O altă găselniță aș spune inovativă pentru acest personaj, ar fi urmărirea procesului de gândire a personajului principal, sub forma a diverse texte ce plutesc prin aer. Da știu nu este cea mai inovativă tehnică dar pentru Sherlock cred că este o premieră. Acest lucru nu mi se pare că distrage mai defel din plăcerea de a urmări serialul, mai ales că oferă o portiță unică spre mintea lui Holmes și întregul său proces de gândire.

Dar ce ne facem când ajungem la capătul celor 4 sezoane? Ei bine, BBC a mai reușit să înghesuie pe ici pe colo do episoade speciale plus un mini film despre care am discutat mai pe îndelete într-un articol precedent. Dar din păcate așteptarea pentru un eventual sezon 5 va fi destul de mare pentru că atât Benedict cât și Martin, ajunși acum extrem de căutați în industria cinematografică, au niște programe de filmare foarte de încărcate, lucru ce pune în imposibilitate producerea unui nou sezon de Sherlock.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.