Loading...
The Boss (2016) - cronică de A.S.

The Boss (2016) – cronică de A.S.

by Adrian Solomon, aprilie 24, 2016

O să fiu sincer, am mers la acest film doar pentru că era gratis. Însoțind copii la olimpiada națională de engleză, printre activitățile propuse de organizatori a fost și vizionarea acestui film. Am mers cu mic cu mare, în total vreo 200 și mai mult de oameni, într-un din cele mai mari săli de cinema în care fusesem până atunci. Înaltă nevoie mare, un pic cam abruptă, oricum, impresionantă. Filmul de la bun început, încă de prin primele trailere l-am mirosit ca fiind un pic nasol. Și exact așa a și fost. În afară de vreo două – trei faze mai amuzante, la care am râs, restul a fost o scuză ieftină pentru Melissa să mai încaseze un cec.

Nu o pot acuza neapărat pe ea, că a muncit săraca pentru film, a încercat să salveze un scenariu mediocru, banal, plic de clișee și urmând exact aceleași etape ca mai toate filmele din ziua de azi. În cazul de față, eroina principală este una dată dracului, având poate și motive întemeiate – a fost pasată din casă în casă de către familiile adoptive care inevitabil o aduceau înapoi la orfelinat după ceva vreme, făcând-o să concluzioneze că familia o trage doar în jos și că e mai bine fără. Astfel, călcând peste cadavre, ea și-a făcut o carieră impresionantă, devenind una din cele mai bogate femei din America. Are tot ce vrea, un yes-man care o aprobă constant, bani de nu mai știe ce să facă cu ei, o asistentă pe care o face în fel și chip cu toată că pare a fi cea mai competentă ființă din jurul ei. Oricum, cum e și inevitabil, este prinsă că face ceva mișcări ilegale așa că ajunge la zdup. Însă este unul din acela pentru oamenii bogați, acuzați de „white-collar crimes”. Odată eliberată, ea încearcă să revină în centrul atenției dar nimeni nu o mai vrea în jur. Astfel, ea va apela la singura ființă care o suportă, la eterna asistentă, care are o copilă de crescut. Cum necum, stând în casa lor, ele ajung să se împrietenească, ba mai mult, însoțind copila la o ședință a păpădiilor – un fel de girl-scouts, ei îi vine în minte o idee genială, să profite de acestea pentru a crea un imperiu al prăjiturilor. Fostul ei iubit și actual rival, vrea să îi strice bucuria și va încerca să îi pună bețe în roate. Când totul merge mai bine, intervine inabilitatea ei de a accept termenul de familie și astfel dă cu piciorul noilor ei prieteni. Cam toate aceste lucruri le puteți vedea și în trailer, împreună cu fazele mai amuzante așa că dacă nu vreți să îndurați o oră jumate de glume proaste, puteți să vă reprofilați spre un alt film.

Impresia generală a persoanelor care au ieșit de la film a fost una de dezamăgire. În primul rând, majoritatea profesorilor însoțitori se plângeau de limbajul extrem de explicit al actorilor. Bine, mă îndoiesc că ar fi ceva nou pentru adolescenții prezenți la film dar tot e un pic șocant cum aceste filme au doar acord parental. Al doilea fapt, semnalat de majoritatea tinerilor a fost că filmul plictisește, pe mine personal adormindu-mă pe final. Actorii nu sunt neapărat actori răi, dar materialul cu care au trebuit să lucreze nu le-a permis prea multe. Și în final, cu toate că recunosc că nu sunt fan Melissa, pe aceasta apreciind-o doar în Spy, aș prefera să o văd mai rar și în roluri mai consistente decât în fiecare an în 4-5 comedii sub-mediocre pentru că tipa are talent.

Drept urmare, sfatul meu este să ocoliți acest film și să mergeți mai bine la Jungle Book sau ce alte filme mai rulează acuma.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.