Loading...

The Creator (2023)

by Adrian Solomon, octombrie 17, 2023

Recomandare – musai!

Gen: S.F
Regie: Gareth Edwards
Distribuție: John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Allison Janney
Durată: 2 h. 13 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: În 2055, Inteligența Artificială detonează un focos nuclear în mijlocul Los Angelesului, făcând milioane de victime. Statele Unite ale Americii acționează prompt și pornește o contra-ofensivă la nivel global împotriva acesteia. După mai bine de zece ani de la dezastru, ultima redută a rezistenței I.A.-ului se regăsește în singura țară care îi mai simpatizează, Noua Asie. Joshua Taylor, un agent american secret adânc infiltrat în rândurile inamicilor, își așteaptă sosirea pe lume a fetiței sale, avută cu radicalista Maya. Un raid inoportun al armatei americane îi compromit acestuia misiunea precum și identitatea, iar atacul îi răpește de lângă el persoana mult iubită. La cinci ani după eveniment, Taylor este solicitat din nou de armată pentru a-și rezuma munca de agent, trimițându-l într-o misiune extrem de importantă pentru viitorul războiului.

Rant: The Creator este un S.F. epic, făcut de o echipă ce iubește acest gen de filme, care pune calitatea în fața cantității. Din păcate pentru el, filmul a fost destul de rece primit de audiența care, bănuiesc, nu prea știa de existența acestuia. Gareth Edwards știe cum să facă filmele sale să fie memorabile (Rogue One a fost probabil singurul decent din toate nenorocirile Star Wars ce au apărut în ultimii ani, iar serialul Andor la care i-a dat naștere, a fost cel mai bun serial din tot ce a excretat Disney+ în ultima vreme). Lumea este bine închegată, pare un trăită, efectele speciale dând deseori clasă la producțiile de sute de milioane de dolari care oferă adesea un fâsâit trist ca produs final, iar cinematografia este pur și simplu impecabilă, desfătându-ți retina de fiecare dată când are ocazia, prezentând peisaje vaste, acestea fiind contrastate de orașe murdare pline de lumina rece a neonului omniprezent. Din păcate, adesea imaginile superbe sunt compromise de o poveste care mereu ne dă senzația că ar fi putut mai mult sau că parcă ar fi fost teleportată din alte filme mai faimoase. Dar spre cinstea lor, actorii toți fac niște roluri solide, în special micuța Madeleine Yuna Voyles, care oferă rolului simulantului Alphie (obiectivul misiunii lui Taylor) o curiozitate ingenuă specifică vârstei.Din păcate, dacă e să ne luăm după raportul final de la box-office, filmul a fost un eșec total, călcând în pașii lui John Carter, un film cu adevărat bun, dar care a avut o tonă de ghinion. Așa că în ciuda unor săli goale, vă recomand să nu ratați acest film, dacă sunteți în căutarea unui film S. F. de calitate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.