Loading...

The King’s Man (2021)

by Adrian Solomon, decembrie 29, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Spionaj
Regie: Matthew Vaughn
Distribuție: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, Charles Dance
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Deziluzionat de futilitatea războaielor și întristat de moartea nevestei sale, ducele de Oxford jură că nu își va lăsa fiul să vadă nici un câmp de luptă. Forțat însă de acțiunile unui grup obscur de oameni care doresc pornirea unui mare război pentru a pune capăt nobilimii, ducele intră în acțiune, concepând în acest mod prima agenție Kingsman, o agenție ce lucrează în mod independent de marile puteri.

Rant: Dacă sunteți familiari cu cele două filme ale lui Matthew Vaughn, Kingsman: The Secret Service și Kingsman: The Golden Circle, iată că acum putem afla originea acestei organizații grație noului său film prequel, The King’s Man. Este un prilej de a vizita Europa anilor 1920, de a vedea figurile marcante ale acelei perioade, precum și de a asista la varianta fictivă a începerii primului Război Mondial.

Orlando, ducele de Oxford, este sătul de lupta continuă pentru resurse a Imperiului britanic, iar când soția sa este ucisă din întâmplare în timpul războaielor cu burii, el ia decizia ireversibilă de a fi un pacifist convins și de a interzice fiului său orice gând de a se alătura unui război sau conflict armat. Însă acest lucru este mai greu de realizat decât credea, mai ales cu Primul Război Mondial bătând puternic la ușa istoriei. Astfel el încearcă o diversiune, să îi arate fiului său Conrad, că mai există o modalitate de a opri un război, atacând direct sursa conflictului, în cazul lor, o organizație a la SPECTRE care este condusă din umbră de un Bloefeld scoțian, cu râcă mare împotriva nobilimii. Vaughn a combinat în mod surprinzător figuri istorice precum Rasputin, Mata Hari, Lenin, cu necesitățile filmului său, rezultând dese ori în situații interesante, nici una mai interesantă decât tentativa de eliminare a lui Rasputin (probabil cel mai bun personaj al filmului) din partea englezilor, cam și singura scenă din film în care se regăsește energia și verva primelor două. Păcat că pentru restul filmului, regizorul optează la o prezentare mohorâtă, pe alocuri anostă, lipsită de flerul caracteristic.

Distribuția este inspirată, cu toate că multe din personaje trebuie să muncească din greu pentru a rămâne cât de cât memorabile, Gemma Arterton și Djimon Hounsou având cel mai mult de lucru cu puțina caracterizare care li se oferă. Strălucește Ralph Fiennes, o alegere cât se poate de neașteptată ca actor de acțiune, dar care mereu pare a avea un as în mânecă pe post de duce de Oxford.

The King’s Man prezintă o alegere decentă pentru a viziona un film la cinema în această perioadă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.