Loading...

The Roundup: No Way Out (aka. Beomjoedosi 3) (2023)

by Adrian Solomon, iulie 9, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Crime
Regie: Lee Sang-yong
Distribuție: Ma Dong-seok, Son Suk-ku, Choi Gwi-hwa, Park Ji-hwan
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Ce pornește inițial ca doar un alt caz de sinucidere, devine, pentru unitatea condusă de Ma Seok-do, un caz mult mai complex, care implică Yakuza, mafia chinezească și ofițeri corupți.

Rant: The Roundup: No Way Out este cea de-a treia parte din franciza Crime City, care mai conține The Outlaws și The Roundup. Ma Dong-seok se află în culmea popularității și zic asta pentru că filmele sale atrag milioane de oameni în cinematografe, de fiecare dată când apare un film nou. De exemplu, pentru acest film, cinci milioane de coreeni au luat cu asalt cinematografele pentru a vedea acest film, în doar primele șase zile de la lansare. Personal îl compar cu un Piedone modern, un pic mai versat în arta pumnilor minus efectele sonore comice. Asta nu înseamnă că este doar o afacere serioasă, filmele lui conțin suficiente elemente comice cât să contrabalanseze aspectele întunecate ale cazurilor pe care le are de rezolvat. Cu un al patrulea film deja anunțat, această serie de filme are viitorul asigurat, poate și pentru simplul fapt că au găsit formula perfectă să captiveze atenția spectatorilor – un munte de om ia la pumni toți răufăcătorii care îi iasă în cale. Dar asta nu înseamnă că e totul perfect, deja acest al treilea film expune multe dintre slăbiciunile acestei formule, bazată pe repetarea acelorași mișcări, acelorași secvențe de plot, reciclarea acelorași tipologii de personaje.

De această dată însă, Ma Seok-do (numele lui real dar cu două elemente inversate) și unitatea lui au fost avansați în grad și au ajuns să lucreze în cadrul poliției metropolitane. Ne aflăm în 2015, la câțiva ani distanță de incidentele din Vietnam și mult după celebra curățenie de răufăcători din prima parte iar secția de investigație metropolitană primește un caz de sinucidere. După o investigație mai amplă, aceștia descoperă că de fapt au de a face cu o crimă iar ramificațiile care încep să apară duc spre diverse organizații criminale, toate având în comun traficul unui nou tip de drog numit „Hiper”. Și așa cum am fost deja obișnuiți dacă am văzut primele două părți, ne vom putea aștepta la secvențele comice de interogare a diverși interlopi incompetenți, la niște băieți răi cool, la pumnii infiniți ai lui Ma și așa mai departe. Chiar dacă sunt semne de uzură și calitatea a scăzut, această serie de filme rămâne în continuare atrăgătoare pentru fanii filmelor de acțiune.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.