Loading...

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

by Adrian Solomon, iulie 18, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Acțiune
Regie: Tom Gormican
Distribuție: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Sharon Horgan, Tiffany Haddish, Ike Barinholtz, Alessandra Mastronardi, Jacob Scipio, Neil Patrick Harris
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Actorul Nick Cage se află într-o etapă grea a vieții sale. Fără roluri consistente, aflat în mijlocul unui divorț, având probleme de a se conecta cu fiica lui, el acceptă o ofertă de a face o apariție la ziua unui miliardar spaniol pe nume Javi, contra sumei de un milion de dolari. Ajungând în Mallorca, Nick este abordat de doi agenți ai CIA, care îi solicită ajutorul pentru a-l prinde pe Javi, care aparent este un influent traficant de arme. Problema este că Nick și Javi se înțeleg de minune, așa că misiunea se va dovedi mult mai dificilă decât se pare a fi.

Rant: Aș îndrăzni să spun că The Unbearable Weight of Massive Talent este adresat în special fanilor lui Nic Cage, cei care au crescut cu rolurile sale din The Rock, Con Air sau Face/Off cu toate că filmul face referință la mai toată cariera actorului de la Guarding Tess și Moonstruck la Leaving Las Vegas. Și trebuie să recunoaștem, în ciuda filmelor pe care le-a scos în anii recenți și a predispoziției sale de a face roluri extravagante, Nicolas Cage are o filmografie din care aproape toată lumea își poate selecta un titlu pe care să îl încadreze într-un top 10 personal.

Aflat în pragul falimentului atât pe plan familiar – aflat în procedură de divorț cu nevasta lui și cu probleme mari de a se conecta cu fiica sa, cât și pe plan profesional – el este adâncit în muncă dar face acest lucru doar pentru a face bani care să îi permită stilul de viață, Nick Cage se vede nevoit să accepte un job facil la prima vedere, și anume să facă o apariție la ziua de naștere a unui miliardar spaniol. Cage și Javi devin prieteni apropiați atunci când Nick descoperă în Javi un suflet cald, prietenos, care adoră filmele și fenomenul cinema cu aceeași pasiune ca și a actorului. Dar Cage este abordat de niște agenția CIA, care îi spun că JAvi este de fapt un renumit traficant internațional de arme, și îl forțează pe acesta să devină ochii și urechile lor pe teren.

În filmul de față, Nicolas Cage interpretează o versiune fictivă a lui, dar care adresează multe din zvonurile care îl înconjoară sau obiceiurile sale excentrice. Cunoscut drept un mare cheltuitor și un prost gestionar al propriei averi, Cage face o trimitere într-o scenă aproape iconică în care, văzând o statuetă a personajului pe care acesta îl interpreta în Face/Off, exprimă: „Grotesc! Îți dau 25.000 de dolari pe ea.” Sunt șanse mari ca acesta să fie cel mai meta film pe care am avut ocazia să îl urmăresc, datorită unui baraj continuu de astfel de trimiteri la viața și personajul real. Dar The Unbearable Weight of Massive Talent nu există doar pentru a satiriza viața actorului, acesta face și un studiu al transformării Holywoodului, urmărind povestea scenariului pe care Javi l-a scris și asupra căruia se împrietenesc cei doi.

Ca de obicei, Cage se implică 100% în rol, fiind completat de un Pedro Pascal excepțional, care abordează rolul întocmai cum l-ar aborda un fan al legendarului Cage, cu stele în ochi și un nod în gât, fiind mereu emoționat de simpla lui prezență. Pedro strălucește când are de interpretat roluri afabile dar care dau o umbră de neliniște, de pericol. Iar puși laolaltă, cei doi emană o chimie tangibilă, care depășesc relația pe care Cage o are cu Nicky Cage – un alter ego al actorului, care pare a fi mulat pe personajul sonat din Vampire’s Kiss.

The Unbearable Weight of Massive Talent nu este clar un film pentru toată lumea, în special dacă o luați lucrurile ca atare și nu o să percepeți mesajul meta transmis, dar devine un musai când ești „in on the joke” adică te prinzi la poante.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.