Loading...
All of Us Are Dead Original (aka. Jigeum Uri Hakgyoneun) (2022)

All of Us Are Dead (aka. Jigeum Uri Hakgyoneun) (2022)

by Adrian Solomon, ianuarie 30, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Horror, Dramă
Distribuție: Yoon Chan-young, Park Ji-hoo, Cho Yi-hyun, Park Solomon, Yoo In-soo
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.5

Despre: Izbucnirea unui virus care transformă oameni în ne-morți, îi găsește pe mai mulți elevi într-o școală în timpul orelor. Pentru a supraviețui, ei vor trebui să lase deoparte diferențele dintre ei și să conlucreze.

Rant: All of Us Are Dead este un serial sud-coreean cu zombies care are loc într-o școală, iar dacă știm ceva, este că aceștia știu să facă filme foarte bune pe subiectul oameni vs zombies (Train to Busan fiind și acum, în opinia mea, unul dintre cele mai bune produse care să fie venit vreodată din Coreea de Sud). La fel de bine știm că de când cu Squid Games, Netflix mizează tot mai mult pe producțiile sud-coreene, mai ales pentru că acestea au început să aibă trecere la piața internațională. Așa că avem aici toate ingredientele necesare unui nou succes, iar până acum, statisticile spun că Netflix a dat din nou lovitura (nimic nu o să se mai compare vreodată cu succesul fulminant avut de Squid Games așa că orice așteptare în acest sens este futilă).

Și da, cu ce vine nou serialul în scena filmelor/serialelor cu zombies este plasarea acțiunii într-o școală, și explorarea crizei prin ochii adolescenților plini de hormoni. Personajele devin bine realizate și nici nu se putea altcumva, trebuiau să umple cu ceva cele 12 episoade de câte o oră fiecare, mai ales când sus-menționatul Train to Busan ne-a arătat ce înseamnă impecabilitatea narativă într-un asemenea context.

Cu toate că nu încheie povestea, lăsând loc amplu pentru un sezon secund, All of Us are Dead, în ciuda duratei sale, reprezintă un binge perfect pentru această perioadă, mai ales că putem găsi paralele între criza COVID pe care o trăim și ce trăiesc personajele din serial.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.