Loading...

Day Shift (2022)

by Adrian Solomon, august 13, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: J. J. Perry
Distribuție: Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg, Natasha Liu Bordizzo, Meagan Good, Karla Souza, Steve Howey, Scott Adkins
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Bud este un spălător de piscine care lucrează din greu pentru a aduce banii necesari pentru a o convinge pe fosta sa soție să nu se mute oraș împreună cu fiica lor, însă el are o identitate secretă și anume este vânător de vampiri iar afacerea este foarte bună datorită abundenței lor în L.A. Dar pentru că lucrul la negru nu se merită din punct de vedere financiar, ca să facă suficienți bani el se vede nevoit să apeleze la serviciile unui prieten apropiat, care îi poate asigura re-intrarea în Uniune, o organizație legală care se ocupă de problema vampirilor și din care a fost dat afară din cauza insubordonării și a tendinței de a intra mai mereu în necazuri. Datorită uneia dintre victimele sale recente, Bud se vede pus în vizorul celui mai puternic și mai nemilos vampir din Vale, prosperul agent imobiliar Audrey, care are propriile planuri de dezvoltare și gentrificare a zonei.

Rant: Day Shift pare a fi cel mai recent efort al celor de la Netflix de a porni o nouă franciză iar ca film, parcă le-a ieșit oleacă mai bine decât semi-eșecul de luna trecută, The Gray Man. Este un film cu și despre vânători de vampiri, o acțiune comedie ce merită văzută cu amicii, un film deschis la dialog, care te face să-i vorbești, întocmai ca filmele din anii 80-90 ale lui Arnold sau Jean Claude, filme care nu-și cer scuze fulgilor de nea și nu încearcă să ni prezinte pe sugătorii de sânge ca ființe neînțelese, ci filme care nu vor decât să te bine-dispună, stilul de filme după care eram înnebuniți prin anii 90 și pe care sigur ajungeam să îl închiriem pe vreo casetă dublată de Irina Margareta Nistor.

Iar pentru ca acest tip de film, care funcționează după un anumit calapod și care ne prezintă o serie familiară de șabloane (de la structura clasică care nu îți oferă loc de surprize, la personajele arhetipice), să funcționeze, trebuie ca rolurile să fie umplute de actori entuziaști iar scenele de acțiune să aibă ceva care te prinde, iar Day Shift le are pe amândouă. Jamie Foxx este deja un nume consacrat care poate căra de unu singur un proiect de asemenea anvergură, doar că el are norocul de a-l avea ca partener pe Dave Franco care oricând poate trece de la comedie la seriozitate, așa cum ne demonstrează și aici de față. Pentru fanii filmelor de tip B, îl avem și pe, deja, legendarul Scott Adkins, pe care în mod bizar continui să nu îl recunosc în filme după față ci după mișcările executate. Secvențele de acțiune sunt, sângeroase și au suficiente chestii noi cât să te impresioneze. Trailerul ne avertiza că filmul este făcut de cei care l-au învățat pe John Wick cum să se bată așa că așteptările sunt acolo și sunt împlinite aș îndrăzni să zic.

Să vorbim un pic și de vampirii din film, departe de imaginea lor din Dracula sau Twilight, aparent aceștia fie caută să transforme doar contorsioniști, parkouriști sau pasionați ai pose-ului Trinity din Matrix, fie acestea sunt abilitățile speciale pe care capătă odată ce își leapădă forma umană.

Day Shift știe de ce există, de ce a fost făcut și care e misiunea sa iar acest lucru face ca vizionarea să fie extrem de facilă pentru amatorii de entertainment.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.