Loading...

Bullet Train (2022)

by Adrian Solomon, august 5, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune. Comedie
Regie: David Leitch
Distribuție: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito A Martínez Ocasio, Sandra Bullock
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Un asasin ghinionist cu numele de cod Ladybug, îndrumat de mereu vigilenta Maria Bettle, are de executat o misiune facilă, de a sustrage o servietă dintr-un tren de mare viteză. Singura chichiță e faptul că servieta este obiectul de interes pentru mai mulți asasini, care transformă trenul într-un teren mortal.

Rant: Ce se întâmplă când îi dai lui David Leitch (regizor a hituri precum John Wick, Deadpool 2, Atomic Blonde), posibilitatea să strângă o mână de asasini periculoși și să îi lase să zburde într-un tren de mare viteză japonez? Rezultatul este un spectaculos și delicios carnagiu, plin de lumini neon, umor și dialog spumos, cu un Brad Pitt în formă maximă și cu o distribuție mereu surprinzătoare. Este genul de film în care nu vrei să ratezi nici cea mai banală frântură de dialog, pentru că absolut totul se leagă în poveste într-un fel sau altul, până și o inocentă sticlă de apă.

Povestea este destul de stufoasă și este mai bine să o dezvelești de unul singur, strat cu strat, dar ca o idee de ansamblu, aș putea zice că personajul lui Brad Pitt, numit Ladybug (Gărgărița – un nume cu o conotație aparte) – este un asasin care se consideră extrem de ghinionist, și al cărui ghinion este transmisibil celor din jurul său. El preia o sarcină a unui coleg, și anume de a sustrage o servietă dintr-un tren de mare viteză, care călătorea de la Tokyo la Kyoto. Ceea ce pare la început o misiune simplă, va deveni una extrem de complicată când acesta descoperă că la bordul trenului se află mai mulți asasini, toți dorind acces la servieta respectivă. Printre asasini se numără „gemenii” Lemon și Tangerine, doi asasini responsabili de transportul băiatului unui boss Yakuza extrem de nemilos și a servietei de bani susmenționate, un tată care dorește să își răzbune copilul aruncat de pe acoperișul unui super-market de către un alt agent prezent în tren, pe nume The Prince și alte câteva surprize care apar pe parcurs. Fiecare are propria sa poveste și motivație pentru a fi la bordul acelui tren.

Cine cunoaște filmele lui Leitch, cam știe la ce să se aștepte: acțiune bombastică superb coregrafiată, linii de dialog spumoase și personaje bine conturate, a căror misiune se schimbă de la secundă la secundă în funcție de cum o dictează circumstanțele. Din nou trebuie să îl menționez pe Brad Pitt și excelentul său rol de asasin care este împotriva armelor de foc, și care vorbește non-stop de karma și de nevoia de a rezolva disputele printr-o simplă vorbă decât prin acțiune. Aaron Taylor-Johnson și în special Brian Tyree Henry excelează și ei pe post de asasinii „gemeni” Lemon și Tangerine (Lămâie și Mandarină) a căror filozofii de viață contrastante îi fac să funcționeze atât de bine ca o echipă.  Bullet Train este cu siguranța hitul verii și merită văzut la cinema, mai ales dacă doriți o doză mare de entertainment, lucru pe care filmul îl are din plin.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.