Loading...

Edgerunners (2022)

by Adrian Solomon, octombrie 15, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, S. F.
Studio: Trigger
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: 25 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.64

Despre: Viața lui David Martinez, un elev strălucit la o academie prestigioasă, este dată peste cap atunci când, în el și cu mama sa sunt prinși în mijlocul unei urmăriri cu împușcături pe o autostradă. Abătut și rămas fără direcție, el o întâlnește pe misterioasa Lucy, care îl introduce în lumea violentă dar palpitantă a edgerunners-ilor, mercenari care ar face orice pentru prețul corect.

Rant: Chiar dacă adaptările media ale jocurilor video suferă deseori de lipsă de suflet și creativitate, în ultima vreme au existat câteva care au reușit să se detașeze din mormanul de gunoaie, și să aibă succes enorm. Și sunt fericit să spun că și Edgerunners, se adaugă de acum încolo acestei categorii binecuvântate, domnită de producții precum Arcane sau Sonic. Serialul adaptează jocul celor de CD Project Red – Cyberpunk 2077, un joc aparte cu o poveste interesantă. Faimoși pentru trilogia The Witcher, polonezii de la CD Projekt au decis să schimbe stilul și settingul, lăsând în urmă acțiunea 3D și lumea medieval-fantastică a lui Geralt of Rivia, și și-au încercat norocul cu lumea S.F.-ului, mai precis genul cyber-punk. Însă, o serie de evenimente care pot fi însumate drept lăcomie capitalistă, au forțat jocul să fie lansat într-un statut incomplet, unei turme de fani care spumega la gură de neașteptare, lucru ce a generat o isterie colectivă și valuri uriașe de ură la adresa producătorului. Dacă situația s-a remediat pe parcurs, jocul devenind jucabil după nenumărate patchuri, percepția publică a rămas destul de nefavorabil. Intră în scenă astfel Edgerunners, un serial anime rezultat al colaborării dintre CD Projekt Red și studioul Trigger, faimos printre altele pentru titluri precum Kill la Kill, BNA, sau Little Witch Academia iar urmările nu se lasă așteptate, calitatea narativă și vizuală a serialului cucerind pe toată lumea și redeschizând interesul către acest joc.

Serialul este unul vibrant, care are loc într-o lume futuristă, în același oraș pe care îl vom vizita în Cyberpunk 2077, însă cu aproximativ un an înainte de evenimentele din joc. Protagonistul nostru este David Martinez, un elev strălucit care merge la o școală de prestigiu, în ciuda situației financiare precare cu care se confruntă familia sa, formată doar din el și mama sa. În urma unui incident pe autostradă, David pierde tot ce-i era drag pe lumea asta și primește mai multe lecții umilitoare din partea vieții deosebit de nedrepte. Însă el are norocul să o întâlnească pe Lucy, o individă atractivă și misterioasă, care-și petrece timpul cu crime mărunte. Această întâlnire îi va deschide lui David porțile către lumea edgerunners-ilor, oameni ce trăiesc în afara legii și care comit diverse slujbe murdare, mai toate în afara legalității și a moralității destul de șubrede a orașului Night City.

Animeul este foarte captivant, cu toate că te-ar ajuta să ai cunoștințe despre limbajul și termenii folosiți în joc, pentru a te acomoda mai repede la ceea ce Edgerunners are de oferit.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.