Loading...

New World (aka. Sinsegye) (2013)

by Adrian Solomon, aprilie 22, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Crime thriller, Dramă
Regie: Park Hoon-jung
Distribuție: Lee Jung-jae, Choi Min-sik, Hwang Jung-min, Park Sung-woong, Song Ji-hyo
Durată: 2 h. 15 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Ja-Sung este un polițist sub acoperire, infiltrat adânc în rândurile unei grupări mafiote deosebit de periculoase. Timp de 8 ani el și-a croit un drum sângeros spre topul ierarhic, dar moartea șefului organizației face ca stabilitatea grupării să se năruie, apărând diverse facțiuni cu ambiții de mărire. Prins în acest joc între mafie și superiorii săi, Ja-Sung își va vedea loialitatea testată.

Rant: În sfârșit am apucat să vizionez New World, această adevărată epopee coreeană, o descindere în lumea criminalilor de toate felurile, văzută prin ochii din ce în ce mai înspăimântați ai unui polițist sub acoperire care a intrat mult prea adânc în organizație, fiind deja unul dintre cei mai importanți oameni ai grupării. Este un tribut adus nu doar mărețului The Godfather, din care putem zice că își trage seva, dar și lui Infernal Affairs (refăcut de americani sub numele de The Departed).

Actorii sunt toți unul și unul, de la Ja-Sung interpretat magnific de Lee Jung-jae (Squid Games printre altele), la inspectorul de poliție Kang (Choi Min-sik – Oldboy) sau șeful adjunct al grupării, Jung, interpretat de exuberantul Hwang Jung-min (The Wailing), și lista poate continua. Totul este pus în scenă de scenaristul celebrului I Saw the Devil, aflat aici pe post de regizor.

New World se referă la planul pus la cale de către poliție, în principal de către inspectorul Kang, acest câine bătrân care știe absolut toate trucurile meseriei, iar Ja-sung este cheia principală în ducerea acestuia la bun sfârșit, chit că pentru acest lucru trebuie sacrificați agenți sau oameni nevinovați. Întorsăturile de situație sunt delicios executate existând multe momente când vei uita să clipești, fiind prins în tensiunea momentului. Pot să declar cu mâna pe inimă că de foarte multă vreme nu mi-a mai fost dat să văd un asemenea crime thriller intens și nu îmi rămâne decât să vă invit să o faceți și voi, dacă aceste filme sunt pe placul vostru.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.