Loading...

Violent Night (2022)

by Adrian Solomon, decembrie 4, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Acțiune
Regie: Tommy Wirkola
Distribuție: David Harbour, John Leguizamo, Alex Hassell, Alexis Louder, Edi Patterson, Cam Gigandet, Leah Brady, Beverly D’Angelo
Durată: 1 h. 52 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Santa Claus este sătul de această slujbă deoarece, grație noii generații, nu mai găsește plăcere în a livra cadourile extrem de materialiste pe care copii le cer. Ajuns în casa unei familii extrem de bogate, el întrerupe un jaf armat bine pus la cale de o banda de hoți profesionistă, care însă nu au luat în calcul posibila prezență a unui Santa mahmur și supărat pe viață.

Rant: Violent Night se poate înscrie cu ușurință în sfera filmelor action/comedy de calitate care ne-au binecuvântat de ceva vreme încoace, precum Nobody sau Bullet Train, și nu este deloc surprinzătoare comparația cu cele două titluri, deoarece toate trei au fost produse de aceeași oameni. Filmul este un melanj de Die Hard / Home Alone și filmele de dragoste/dramă disponibile pe canale gen Hallmark sau Diva și cu câțiva stropi de Bad Santa presărați pe ici pe colo.

Santa, interpretat foarte fain de David Harbour – perfect pe asemenea roluri, se regăsește mai mult prin baruri, în compania paharelor de tărie decât în spiritul magic al sărbătorii care îi poartă numele. El este deziluzionat de generația actuală, hămesită de bani și jocuri video, care nu mai are un strop de empatie și bunătate în ea. Lista lui de copii cuminți s-a micșorat de la an la an iar lui deja nu îi mai prea pasă. Asta până când, în mijlocul nopții de Crăciun, în timp ce Moșul își făcea obișnuita călătorie magică, el ajunge în casa unei familii de bogătani, care tocmai era jefuită de o gașcă bine înarmată și pregătită, condusă de Domnul Scrooge, un lider eficient și calculat, care urăște Crăciunul cu o pasiune de nedescris. Abandonat de reni și cu puterile sale magice scurt-circuitate de la prea multă băutură, Moșul se vede nevoit a-și croi propriul drum din situația încâlcită în care se regăsește, redescoperind în acest timp persoana care fusese cu sute de ani înainte.

Acțiunea este pe cât de plăcută din punct de vedere coreografic, pe atât de sângeroasă și explicită (în special câteva gaguri a la Home Alone care devin un pic prea brutale) iar actorii aleși își duc la îndeplinire treaba în mod exemplar, în special Harbour și Leguizamo. Filmul este plin ochi de poante, deseori negre, însă tinde să treneze pe la jumătatea sa, când focusul se mută asupra familiei aflate în pericol și a unei părți consistente de expoziție. Per total, Violent Night este un film reușit, care preia ștafeta inițiată de Fatman și continuă cursa.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.