Loading...

Steel Rain (aka. Gangcheolbi) (2017)

by Adrian Solomon, iulie 6, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Yang Woo-suk
Distribuție: Jung Woo-sung, Kwak Do-won, Kim Eui-sung
Durată: 2 h. 19 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Coreea de Nord suferă o lovitură de stat pusă la cale de un general, principalul vizat fiind Întâiul Statului, însă acesta este salvat de un agent retras din viața militară și dus în Coreea de Sud. Urmărit de alți agenți din Nord, el se vede nevoit a lucra cu agenții din Sud pentru a-și proteja liderul și pentru a preveni izbucnirea unui război nuclear.

Rant: Steel Rain se află pe Netflix de ceva vreme și mă mir cum de l-am văzut așa de târziu pentru că este un action thriller fantastic, cu performanțe actoricești bune, o premisă interesantă și acțiune și suspans cât cuprinde. Avem ocazia să reîntâlnim câteva fețe binecunoscute precum Jung Woo-sung (The Good, The Bad & The Weird, Cold Eyes, The Divine Move), Kwak Do-won (The Man Standing Next, The Wailing) sau Kim Eui-sung care mereu dă bine în roluri de ticălos (Train to Busan, Rampant).

Povestea se concentrează asupra unei lovituri de stat date Coreei de Nord, în vederea executării unui plan ce prevedea folosirea rachetelor nucleare, plan dejucat de un agent care reușește să îl salveze pe Întâiul Statului, portretizat drept om decent, care s-a opus folosirii acestor rachete spre supărarea generalilor săi. Agentul Eom Chul-Woo, ajunge cu Întâiul în Coreea de Sud, doar pentru a fi urmărit abitir de agenții nordului și pentru a cădea în mâna lui Kwak Chul-woo, secretar prezidențial al Coreei de Sud. Între cei doi se leagă o amiciție profundă bazată pe respect reciproc, având în vedere că amândoi urmăresc aceleași obiective, și anume de a împiedica iminentul război nuclear înspre care cele două Coree par a se îndrepta.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.