Loading...

Top 10 seriale de animație originale Netflix

by Adrian Solomon, martie 24, 2020

Dacă tot e să fim forțați la domiciliu și nu prea știm la ce să ne uităm, încerc să vin în ajutorul dumneavoastră cu câteva sugestii. Continuăm seria topurilor cu producțiile animate originale Netflix, seriale produse special de către gigantul de streaming. Nu includ producțiile anime pentru că lor le voi pregăti un top separat în viitorul apropiat.

Mențiuni speciale

– She-Ra and the Princesses of Power – un personaj secundar din panoplia lui He-Man, She-Ra este un serial destinat mai mult fetelor, având o poveste reboot-ed și un mesaj clar LGBTQ, cu câteva personaje feminine puternice
– The Dragon Prince – un serial cu potențial mult mai mare decât a arătat până acum, realizat de creatorul epicului Avatar, The Dragon Prince ne poartă într-o lume fantasy, în care oamenii și creaturile fantastice sunt în război total, singurii care ar putea face pace în regat fiind trei tineri care pornesc într-o aventură de zile mari. Seria a avut un prim sezon destul de poticnit deoarece grafica lăsa mult de dorit din cauza unor frame-rateuri scăzute care dădeau senzația de mișcare în reluare.
– Tuca and Bertie
– este o serie despre două păsări cu personalități diferite (vocile fiind furnizate de inepuizabila Tiffany Haddish și Ali Wong) ce ajung să fie colege de cameră, serie care s-a bucurat de un mare succes în rândul spectatorilor și a criticilor, acest lucru nefiind însă de ajuns pentru a-i garanta un sezon doi.
Carmen Sandiego – pe vremuri un joc interactiv educativ, acest titlu este adus la standardele generației actuale, C.S. devenind un anti-erou plin de șarm.

10. Trollhunters / 3 Below (3 sezoane – 52 episoade/2 sezoane – 26 episoade)

Cele două seriale sunt parte a unei trilogii, cu încă o serie – Wizards, planificată pentru lansare în viitorul apropiat. Create de Guillermo del Torro și concepute inițial ca filme, dar mai apoi transformate în seriale datorită materialului abundent, atât Trollhunters cât și 3 Below sunt membrii ai aceleiași povești, fiind situate în același oraș, cu multe din personaje apărând în ambele producții. Cu toate că sunt destinate în special audienței tinere, ele pot fi cu ușurință vizionate și de cei mai mari, iar grafica spectaculoasă indică faptul că nu s-a precupețit nici un efort financiar în procesul de creație.

9. The Hollow (1 sezon – 10 episoade)

Cu toate că este scurt, The Hollow este un serial fascinant, despre 3 adolescenți prinși într-o lume misterioasă de pe care se văd nevoiți să evadeze. Misterul și suspansul sunt la tot pasul, cu toate că ocazional lucrurile virează în direcții clișeistice.

8. Green Eggs and Ham (1 sezon – 13 episoade)

Cea mai faimoasă poveste pentru copii a lui Dr. Seuss prinde viață odată cu acest serial care reimaginează puțin (mai mult) personajele, păstrând însă intact sentimentul imaculat al copilăriei pe care poveștile lui Dr. Seuss de obicei îl redau.

7. Disenchantment (2 sezoane – 20 episoade)

Echipa din spatele serialului Futurama revine cu această animație originală Netflix despre un regat fantastic, prințese violente și bețive, elfi inocenți și demoni cinici.

6. Voltron Legendary Defender (8 sezoane – 78 episoade)

Voltron a reprezentat pentru mine primul desen animat post-decembrist, văzut la Televizor, și prima experiență avută cu o animație niponă, cu toate că nu știam de termenul de anime pe atunci, animația era animație. Astfel am fost extrem de bucuros să văd apariția unei variante moderne a acelui serial, care cu toată că își permite multe libertăți față de materialul original, poate și din pricina faptului că am uitat despre ce era vorba, m-a fascinat extrem de mult. Avem o grafică curată și extrem de energică, roboți uriași și personaje amuzante (unele) așa că Voltron este o distracție cât se poate de binevenită.

5. ”F” Is for Family (3 sezoane – 26 episoade)

Poate că sunt un pic obiectiv și pun acest serial pe un loc destul de ridicat din simplul motiv că îmi place la nebunie de Bill Burr, unul dintre cei mai talentați comici stand-up ai acestei generații. El a creat acest serial parcă pentru a da o imagine diverselor subiecte de zi cu zi, despre care vorbește cu atâta pasiune în timpul spectacolelor sale.

4. Big Mouth (3 sezoane – 31 episoade)

Un serial în care se vor regăsi probabil mulți dintre noi, Big Mouth ne aduce aminte de  stresul pe care l-am îndurat în plină pubertate, când semnele de întrebare privitor la propria identitate mai mereu erau mai multe decât răspunsurile.

3. Love, Death & Robots (1 sezon – 18 episoade)

David Fincher și-a îndreptat atenția asupra animației iar produsul rezultat a fost o antologie cum nu am mai văzut până acum cu excepția filmului The Animatrix. Optsprezece episoade de sine stătătoare, fără absolut nici o legătură între ele, fiecare cu propriul stil grafic și cu propria poveste. Avem de la animații clasice 2D, până la 3D extrem de spectaculos, personal fiindu-mi greu să aleg una singură ca favorită absolută.

2. Castlevania (3 sezoane – 22 episoade)

Dacă nu ar fi fost locul 1, cu siguranță Castelvania se afla pe primul loc. Acest serial reprezintă cea mai bună adaptare a unui joc video făcută vreodată, asta după ce mulți au mai încercat să adapteze jocuri video, un mediu care la un moment dat părea imposibil de adaptat. Pe parcursul a celor trei sezoane, am avut parte de unele dintre cele mai intense episoade de acțiune, grafica mereu ridicându-se la înălțime pentru a reda mișcările personajelor cât mai fluid posibil. Personajele sunt și ele memorabile, Alucard și Trevor reprezentând două părți ale aceleași monezi iar Sifa fiind probabil una dintre cele mai bad-ass personaje ever!

1. Bojack Horseman (6 sezoane – 77 episoade)

Bojack Horseman este fără îndoială unul dintre cele mai bune seriale de animație vizionat vreodată, incredibil de complex și nuanțat, care deseori își permite să experimenteze cu formatul serialului. Să îl încadrezi într-o anumită categorie este destul de dificil pentru că deseori episoadele comice se împletesc cu episoade deosebit de triste. În centrul seriei se află vedeta de filme Bojack Horseman, starul unui serial vechi de comedie, actualmente uitat de producători, trăind o viață singuratică, înecându-și depresia în alcool, droguri și petreceri. Dar în loc să se concentreze exclusiv asupra protagonistului și să îi reducă pe ceilalți la roluri generice, serialul deseori își canalizează atenția asupra distribuției secundare, reușind astfel unele dintre cele mai bune episoade de dramă TV. Bojack Horseman are o încărcătură emoțională fantastică, reușind în același timp să fie tragic, dar și optimist, serios, dar incredibil de amuzant, un adevărat curcubeu al contrastelor.

Ca de obicei aceste topuri reprezintă strict părerea personală, dar vă invit la discuții despre ce ar fi trebuit să mai fie pe listă .

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.